Webinar: Warmtebedrijven en waterbeheerders: Het Speelveld | 16 juni 2020

Treja Akkerman 16-06-2020
1045 keer bekeken

 

Webinar Community of Practice - 'CO2-certificaten voor financiering aquathermieprojecten'

Datum  donderdag 28 januari 2021
Tijdstip 10:00 - 10:45 uur
Online via Teams
(link wordt toegestuurd na aanmelding)
Aanmelden via info@aquathermie.nl 

Onze netwerkpartij Syntraal heeft binnen de SNK (Stichting Nationale Koolstofmarkt) een methodedocument opgesteld waarmee aquathermieprojecten in aanmerking kunnen komen voor CO2-certificaten (ook wel CO2-emissierechten). Simon Bos, consultant energietransitie bij Syntraal, neemt ons mee in dit interessante onderwerp. Simon gaat tijdens het webinar in op het doel en de werkwijze van de SNK.

Vervolgens wordt ingezoomd op het Methodedocument Aquathermie en hoe certificering kan ijdragen aan de financiering van aquathermieprojecten. Na afloop van dit webinar weet je meer over de vrije koolstofmarkt in Nederland en waar je project aan moet voldoen om kans te maken op CO2-certificering.

Meer achtergrondinformatie lees je in het nieuwsbericht Syntraal realiseert goedgekeurd methodedocument voor aquathermie

 

Doel

De community of practice aquathermie verbindt organisaties die bezig zijn met de toepassing van aquathermie. Van geïnteresseerden en beginners tot ervaringsdeskundigen en specialisten, iedereen is welkom. Tijdens de bijeenkomsten ontmoet je collega’s die ook bezig zijn met de realisatie van aquathermie, je wisselt kennis en ervaringen uit en wordt geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen. Alles draait om kennisdeling: het leren van elkaars praktijkervaringen. Deze kennis benutten we ook voor het aanscherpen en invullen van onze onderzoeksagenda.

Voor wie?

De community of practice bestaat uit de hele keten van actoren die bezig is aquathermie in praktijk te brengen: gemeenten, waterbeheerders, drinkwaterbedrijven, netbeheerders, warmtebedrijven, burgerinitiatieven, etc. De community is er voor en door de leden. Dit betekent dat het aan de leden is om bijeenkomsten te initiëren. Vanuit een behoefte om iets te delen of vanuit de behoefte om iets te leren. NAT coördineert de jaarkalender van de community of practice, jaagt aan en faciliteert bij de praktische organisatie.

Wil jij ook graag eens een bijeenkomst met de community of practice initiëren? Of moet de community of practice echt eens bij jouw organisatie/project op bezoek komen? Laat het ons weten! 
 

Aanmelden

Mis nooit meer een bijeenkomst van de community of practice aquathermie! Meld je aan via ons contactformulier. Je ontvangt dan van ons standaard de uitnodigingen en verslagen van alle bijeenkomsten.

 

Presentaties en verslagen

Op 16 juni was ons tweede webinar. In samenwerking met Stichting Warmtenetwerk gingen we deze keer in op het aquathermie-speelveld van warmtebedrijven en waterbeheerders. Barry Scholten van Ennatuurlijk en Ben de Ru van Waternet gaven elk hun kijk op aquathermie vanuit hun bedrijf/organisatie.

Van het webinar is onderstaande video gemaakt. De presentatie van Barry en Ben en de antwoorden op de gestelde vragen vind je onderaan deze pagina. 

Henk Looijen van NAT in gesprek met Barry Scholten van Ennatuurlijk en Ben de Ru van Waternet tijdens het webinar op 16 juni.

 

Afbeeldingen

Twitter

Cookie-instellingen