Webinar: Warmtebedrijven en waterbeheerders: Het Speelveld | 16 juni 2020

Treja Akkerman June 16, 2020
421 keer bekeken

SAVE THE DATE!

Webinar ‘Bancaire financiering Aquathermie’

Datum en tijdstip: 29 september 2020 van 13:00 tot 14:00 uur
Locatie: online (link volgt).

Op 29 september nemen Aard Kluck en Frenk van der Vliet van de Nederlandse Waterschapsbank je mee in de mogelijke vormen van bancaire financiering van een aquathermieproject. Ze staan onder andere stil bij de verschillen tussen balansfinanciering en projectfinanciering. Ook gaan ze in op de eisen die financiers kunnen stellen voordat ze een financieringsaanvraag in overweging nemen. Het belang van SDE++ en/of andere subsidies voor de financierbaarheid van een businesscase komt ook aan bod. 


Doel

De community of practice aquathermie verbindt organisaties die bezig zijn met de toepassing van aquathermie. Van geïnteresseerden en beginners tot ervaringsdeskundigen en specialisten, iedereen is welkom. Tijdens de bijeenkomsten ontmoet je collega’s die ook bezig zijn met de realisatie van aquathermie, je wisselt kennis en ervaringen uit en wordt geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen. Alles draait om kennisdeling: het leren van elkaars praktijkervaringen. Deze kennis benutten we ook voor het aanscherpen en invullen van onze onderzoeksagenda.

Voor wie?

De community of practice bestaat uit de hele keten van actoren die bezig is aquathermie in praktijk te brengen: gemeenten, waterbeheerders, drinkwaterbedrijven, netbeheerders, warmtebedrijven, burgerinitiatieven, etc. De community is er voor en door de leden. Dit betekent dat het aan de leden is om bijeenkomsten te initiëren. Vanuit een behoefte om iets te delen of vanuit de behoefte om iets te leren. NAT coördineert de jaarkalender van de community of practice, jaagt aan en faciliteert bij de praktische organisatie.

Wil jij ook graag eens een bijeenkomst met de community of practice initiëren? Of moet de community of practice echt eens bij jouw organisatie/project op bezoek komen? Laat het ons weten! 
 

Aanmelden

Mis nooit meer een bijeenkomst van de community of practice aquathermie! Meld je aan via ons contactformulier. Je ontvangt dan van ons standaard de uitnodigingen en verslagen van alle bijeenkomsten.

 

Presentaties en verslagen

Op 16 juni was ons tweede webinar. In samenwerking met Stichting Warmtenetwerk gingen we deze keer in op het aquathermie-speelveld van warmtebedrijven en waterbeheerders. Barry Scholten van Ennatuurlijk en Ben de Ru van Waternet gaven elk hun kijk op aquathermie vanuit hun bedrijf/organisatie.

Van het webinar is onderstaande video gemaakt. De presentatie van Barry en Ben vind je onderaan deze pagina. De antwoorden op de gestelde vragen in de chat volgen later.

Henk Looijen van NAT in gesprek met Barry Scholten van Ennatuurlijk en Ben de Ru van Waternet tijdens het webinar op 16 juni.

 

Images

Twitter

Cookie settings