Webinar: Meervoudig Investeren Aquathermie | 12 mei 2020

Treja Akkerman 12-05-2020
998 keer bekeken

 

Webinar 'Governance van aquathermieprojecten'

Datum  donderdag 25 maart 2021
Tijdstip 10:00 - 11:00 uur
Online via Zoom 
(link wordt toegestuurd op de dag van het webinar)
Aanmelden via het inschrijfformulier

Op donderdag 25 maart neemt het Netwerk Aquathermie je graag mee in de resultaten van het onderzoek over de rollen die decentrale overheden kunnen vervullen om bij te dragen aan een bredere toepassing van aquathermie.

Netwerkpartij Stowa heeft het initiatief genomen voor een onderzoek naar governance-aspecten van aquathermie. Decentrale overheden willen graag, en moeten in sommige gevallen ook, bijdragen aan de energietransitie. De inzet van aquathermie kan hierbij van betekenis zijn. De vraag is welke rollen overheden het best op zich kunnen nemen om bij te dragen aan de bredere toepassing van aquathermie. Volstaat een reactieve rol, bijvoorbeeld als vergunningverlener? Of past een andere rol beter bij de ambities? En wat zijn de consequenties voor de organisatie als je een actievere rol op je neemt? Welke sturingsmodellen horen daarbij?

Jitske van Popering van de Erasmus Universiteit Rotterdam, die het onderzoek voor Stowa heeft uitgevoerd, neemt je graag mee in de opzet van het onderzoek en de resultaten. Dus werk jij voor een decentrale overheid die de potentie ziet van aquathermie, maar weet je nog niet precies welke rol je
het beste kunt nemen? Of ben jij ketenpartner en geïnteresseerd in dit onderwerp? Meld je alvast aan via het inschrijfformulier.

 

Doel

De community of practice aquathermie verbindt organisaties die bezig zijn met de toepassing van aquathermie. Van geïnteresseerden en beginners tot ervaringsdeskundigen en specialisten, iedereen is welkom. Tijdens de bijeenkomsten ontmoet je collega’s die ook bezig zijn met de realisatie van aquathermie, je wisselt kennis en ervaringen uit en wordt geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen. Alles draait om kennisdeling: het leren van elkaars praktijkervaringen. Deze kennis benutten we ook voor het aanscherpen en invullen van onze onderzoeksagenda.

Voor wie?

De community of practice bestaat uit de hele keten van actoren die bezig is aquathermie in praktijk te brengen: gemeenten, waterbeheerders, drinkwaterbedrijven, netbeheerders, warmtebedrijven, burgerinitiatieven, etc. De community is er voor en door de leden. Dit betekent dat het aan de leden is om bijeenkomsten te initiëren. Vanuit een behoefte om iets te delen of vanuit de behoefte om iets te leren. NAT coördineert de jaarkalender van de community of practice, jaagt aan en faciliteert bij de praktische organisatie.

Wil jij ook graag eens een bijeenkomst met de community of practice initiëren? Of moet de community of practice echt eens bij jouw organisatie/project op bezoek komen? Laat het ons weten! 
 

Aanmelden

Mis nooit meer een bijeenkomst van de community of practice aquathermie! Meld je aan via ons contactformulier. Je ontvangt dan van ons standaard de uitnodigingen en verslagen van alle bijeenkomsten.

 

Presentaties en verslagen

We organiseerden ons eerste webinar op 12 mei voor onze community of practice en andere belangstellenden. Jurgen van der Heijden van AT Osborne nam ons mee in de integrale business case en financiering van het lage temperatuur warmtenet.

Van het webinar is onderstaande video gemaakt. De presentatie van Jurgen, de onderliggende paper en de antwoorden op de gestelde vragen vind je onderaan deze pagina. Edith Roelofs van NAT in gesprek met Jurgen van der Heijden van AT Osborne tijdens het webinar op 12 mei.

 

 

 

 

Afbeeldingen

Twitter

Cookie-instellingen