Studenten enthousiast over aquathermie tijdens Delta Tech Challenge

05-12-2022 290 keer bekeken

Studenten Milieukunde van Hogeschool Van Hall Larenstein in Leeuwarden zijn aan de slag gegaan met aquathermie. Na de theorie leefden ze zich uit met de praktijk.

Het doel van de challenge is studenten zich te laten verdiepen in aquathermie en ze er enthousiast voor te maken. De Delta Tech Challenge bestaat uit een  gastcollege aquathermie en vervolgens gesprekken in groepjes met diverse bedrijven en overheden. Een week later volgt de praktijk. De strijd gaat om wie met de minste elektrische energie de meeste warmte uit het water nuttig gebruikt.
Daarnaast heeft elk groepje een uitwerking gemaakt van een wijk in of bij Leeuwarden om te kijken of aquathermie, meestal TEO of TEA, de wijk kan verduurzamen. De studenten lieten veel creativiteit zien in hun oplossingen. Complimenten! 
Na Leeuwarden gaat de challenge naar de Haagse Hogeschool in Den Haag.
 

Wil jij ook een challenge?

 De missie van de Delta Tech Challenge is aankomende professionals kennis te laten maken met nieuwe, innovatieve oplossingen op het gebied van water. Bijvoorbeeld rond complexe vraagstukken op het gebied van energie, waterveiligheid, gezondheid en klimaat. Onze eerste challenge draait om aquathermie of TEO (Thermische Energie uit Oppervlaktewater) en wordt op verschillende (hoge)scholen georganiseerd.

Meer informatie op www.deltatech-challenge.nl als je bij je eigen hogeschool ook zoiets wilt doen!

 

 


 

Cookie-instellingen