Aquathermie internationaal

26-09-2022 351 keer bekeken

Aquathermie wordt steeds populairder in waterrijk Nederland, maar wordt natuurlijk niet alleen hier toegepast. Vanuit het NAT Team kijken we naar voorbeelden in andere landen en brengen die in kaart. We verwachten te kunnen leren van hoe het elders wordt toegepast. En andere landen leren van ons.

Over aquathermie in België en Wales hebben we al een paar keer nieuws gedeeld. (Onderaan dit bericht is een aantal links opgenomen). Interessant is dat er op diverse plekken in Scandinavië en in het Verenigd Koninkrijk gebruik wordt gemaakt van de zee als warmtebron. In Nederland wordt dat nog maar op één plek toegepast, voor zover wij weten, namelijk in Duindorp bij Scheveningen. Naast België hebben we ook in Schotland, Denemarken, Finland, Noorwegen, Zweden, Frankrijk en Duitsland aquathermietoepassingen gevonden. De komende tijd zullen we hier aandacht aan besteden op onze website.


Aandacht vanuit buitenland

Er is ook serieuze interesse vanuit het buitenland voor de Nederlandse aquathermiepraktijk. De aandacht gaat hierbij vooral uit naar de Green Deal en de manier waarop we hier gezamenlijk met overheid, kennis en markt werken aan een goed beeld van de waarde van aquathermie. Op vrijdag 16 september heeft Henk Looijen namens het NAT een presentatie gegeven aan een delegatie uit Zuid-Korea. Ze waren op uitnodiging van onze netwerkpartner Witteveen en Bos in ons land en hebben bij de Floriade een recent opgeleverd aquathermie systeem met WKO in werking gezien. Eteck, ook partner van Netwerk Aquathermie, beheert dat systeem en verzorgde de rondleiding. Op 13 oktober zal Henk in België een presentatie geven op een congres van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG).

 
Delegatie uit  Zuid-Korea bekijkt aquathermiesysteem met WKO
 

 

Berichten uit internationale media 

Hieronder vind je een selectie van enkele artikelen over de internationale aquathermiepraktijk. 

Meer media-artikelen (nationaal en internationaal) lees je op onze pagina Aquathermie in de Media. Check deze pagina regelmatig om op de hoogte te blijven.
 

Cookie-instellingen