Eteck gaat duurzame warmte leveren in Laakhavens Den Haag

14-12-2021 1022 keer bekeken

De gemeente Den Haag heeft Eteck het exclusieve recht gegund een duurzaam warmtesysteem aan te leggen in Laakhavens. Alle nieuwbouw in het gebied zal op het systeem worden aangesloten. De gebruikers zijn daarmee verzekerd van duurzame warmte en koude.

Eteck, partner van de Green Deal Aquathermie, heeft het exclusieve recht gekregen om in Laakhavens een laagtemperatuur warmtesysteem te ontwerpen, realiseren en exploiteren. Bij de aanbesteding waren naast duurzaamheid ook betaalbaarheid en klanttevredenheid harde eisen. Voor de bewoners is een hoge korting op de standaard vastrechttarieven voor warmte en koude vastgesteld. De afname van koude is gratis.
 

Warmte uit de bodem en de Laakhaven

Eteck gaat koude en warmte uit de bodem in het gebied halen en warmte uit het oppervlaktewater van de Laakhaven. Deze warmte en koude worden gebruikt voor de vloerverwarming en -koeling en voor het warme tapwater in de woningen en andere panden in de wijk. 

Het warmtesysteem blijft het juridisch eigendom van de gemeente Den Haag. Eteck mag het warmtesysteem economisch benutten voor de duur van de concessie: zeven jaar voor het bouwen en aansluiten van een groot deel van de nieuwbouw en dertig jaar voor de exploitatie. De gemeente controleert of Eteck de in het Warmteplan Laakhavens afgesproken energieprestatie blijft halen.

Lees het hele persbericht en bekijk de video op de website van de gemeente Den Haag

Cookie-instellingen