Whitepaper Expeditie Warmte over warmtetransitie gemeente Utrecht

30-11-2021 623 keer bekeken

In ‘Expeditie Warmte’ gingen bewoners van Utrechtse buurten op zoek naar nieuwe vormen van warmte in hun eigen buurt. Samen met bedrijven en de gemeente. Nieuwe warmte komt uit water, van rivier tot riool. Over de expeditie heeft de gemeente Utrecht in oktober een whitepaper laten verschijnen.

In het najaar van 2020 is de gemeente Utrecht in verschillende buurten gestart met ‘Expeditie Warmte’. Groepjes bewoners gingen met bedrijven en gemeente op zoek naar warmte in de buurt, zoals warmte uit rivieren, kanalen of het riool, warmte uit de bodem of restwarmte van een lokaal bedrijf. Samen hebben ze gekeken hoe ze hun huizen in de toekomst het beste met deze nieuwe vormen van warmte kunnen verwarmen. En bijvoorbeeld ook hoe je het voor iedereen betaalbaar houdt.
 

Warmtewedstrijd

Vijf teams werkten plannen uit, die door een jury werden beoordeeld. Voor de beste plannen was er een geldprijs om de volgende stap te zetten naar verwarmen zonder gas. Twee van de drie beste plannen willen met aquathermie aan de slag om de buurt te verwarmen:

Cookie-instellingen