Waternet wil warmtenetten voeden met energie uit oppervlaktewater

15-06-2021 557 keer bekeken

In 2040 moet Amsterdam aardgasvrij zijn. Dat betekent dat er een enorme opgave ligt bij het verduurzamen van de energievoorziening in de stad. Waternet wil daarin een rol vervullen door energie te winnen uit oppervlaktewater, afvalwater en drinkwater.

De technische mogelijkheden van aquathermie zijn groot. Bij Waternet, het publieke waterbedrijf dat zich namens Waterschap Amstel, Gooi en Vecht en de gemeente Amsterdam met de hele waterkringloop bezighoudt, jeuken de handen om die potentie te gaan benutten.

Bodemenergie Nederland, partner van de Green Deal Aquathermie, deelt kennis over het gebruik van bodemenergie en WKO-systemen. Ter inspiratie publiceren ze artikelen en interviews met verschillende eindgebruikers over het gebruik en de optimalisatie van WKO-systemen. Het artikel van Waternet is hiervan een voorbeeld.

Lees het interview met Ben de Ru en Stefan Mol van Waternet op de website van Bodemenergie Nederland
 

Community of Practice bij Waternet

Op 2 juli 2019 was de CoP van Netwerk Aquathermie te gast bij Waternet. Het was een inspirerende bijeenkomst met presentaties over de aquathermieprojecten van Waternet en een bezoek aan de TEO installatie van Hotel Jakarta. Lees meer over dit bezoek en download de presentaties

Cookie-instellingen