Wetterskip Fryslân verleent eerste vergunning aquathermie

17-12-2020 687 keer bekeken

Wetterskip Fryslân heeft de gemeente Leeuwarden vergunning verleend voor een aquathermie-installatie bij het hoofdkantoor van de Fryske Utfieringstsjinst Miljeu en Omjouwing (FUMO) in Grou. Het is de eerste vergunning die het waterschap in Fryslân verleent voor aquathermie.

Dagelijks bestuurslid Annet van der Hoek van Wetterskip Fryslân overhandigde de vergunning maandag 14 december aan wethouder Hein de Haan van de gemeente Leeuwarden en aan Pieter Hofstra, directeur van FUMO. 

De Friese overheden verwachten dat aquathermie in het waterrijke Fryslân een belangrijke bijdrage kan leveren aan de energietransitie en het duurzaam verwarmen van woningen en gebouwen. Bij het hoofdkantoor van de FUMO in Grou gaat de installatie voor 50 procent aan de warmtevraag bijdragen.

Lees het volledige persbericht op de website van Wetterskip Fryslân

Fotobijschrift: Annet van der Hoek, lid dagelijks bestuur Wetterskip Fryslân, overhandigt de aquathermie-vergunning aan wethouder Hein de Haan (rechts) van de gemeente Leeuwarden en directeur Pieter Hofstra (links) van de FUMO. Fotograaf: Daniël Hartog.

Cookie-instellingen