TED toegevoegd aan SDE++

17-09-2020 574 keer bekeken

NAT juicht toe dat thermische energie uit drinkwater (TED) in aanmerking komt voor een financi√ęle bijdrage uit de SDE++ regeling. Zo kan met zowel TEO, TEA als TED een extra bijdrage worden geleverd aan de verduurzaming van de gebouwde omgeving. De subsidieregeling wordt opengesteld op 24 november.

In februari meldden we dat aquathermie uit oppervlaktewater (TEO) en afvalwater (TEA) als nieuwe categorie wordt opgenomen in de SDE++ regeling. Uit een Tweede Kamerbrief van 14 september 2020 blijkt dat ook aquathermie uit drinkwater (TED) wordt toegevoegd aan de SDE++. Dat is mooi nieuws voor de ontwikkeling van aquathermieprojecten.

Passage uit de Kamerbrief: "In aanvulling op mijn eerdere Kamerbrief stel ik de categorie voor thermische energie uit afvalwater ook open voor thermische energie uit drinkwater. Deze categorie is weliswaar niet specifiek door het PBL doorgerekend, maar heeft volgens PBL wel dezelfde subsidiebehoefte. Hiermee faciliteert de komende openstellingsronde een grotere diversiteit aan aquathermieprojecten."

 

Cookie-instellingen