Submenu

Fase 1 Oriëntatie - Hulpmiddelen

Er is veel informatie beschikbaar om de haalbaarheid van een aquathermieproject in de oriëntatiefase vast te stellen. Hieronder staat een overzicht.

 1. De Aquathermieviewer heeft landelijke en regionale kansenkaarten om te laten zien welke potentie de vormen van aquathermie hebben: Aquathermieviewer, Toelichting op de Aquathermieviewer.
   
 2. Een overzicht van praktijkprojecten is te vinden op de projectenkaart van het Netwerk Aquathermie: Aquathermie projectenkaart – Netwerk Aquathermie. In verschillende STOWA-publicaties staan uitgewerkte praktijkvoorbeelden: WarmingUp - Grootschalige aquathermie realistische warmteoptie en STOWA - Casus aquathermie Nijmegen.
   
 3. De WKO-tool laat zien waar eventueel ruimte is voor een WKO. Het is belangrijk om na een verkenning met dit instrument de echte potentie af te stemmen met de provincie: WKO-tool.
   
 4. Voor een lijst van stakeholders, belangen en rollen zie het thema stakeholders
   
 5. In ‘Warmte uit samenwerking’ staat een verkenning naar de organisatie (governance) van aquathermie: STOWA - Warmte uit Samenwerking, verkenning naar de governance van aquathermie (2021).
   
 6. De warmtevraag is afhankelijk van het aantal woningen en de warmtevraag voor die woningen. Om de totale warmtevraag te bepalen, kun je gebruikmaken van de Startanalyse: Startanalyse - Expertise Centrum Warmte.

Afbeeldingen

Cookie-instellingen